Шофьорът на автобуса, който катастрофира в събота край Своге, е с

...
Шофьорът на автобуса, който катастрофира в събота край Своге, е с
Коментари Харесай

3 акта и 7 фиша има шофьорът на катастрофиралия автобус

Шофьорът на рейса, който катастрофира в събота край Своге, е с огромен опит, а книжката му е от 1977 година. На 5 август е изминал техническият обзор на рейса.

Водачът има 3 акта за шофиране без колан и седем фиша за превишена скорост. На 5 април е осъществен цялостната инспекция на рейса от ИААА, стана ясно на среща в Министерски съвет сред премиера Бойко Борисов, министри и представители на ведомства, ангажирани по пътната сигурност, и основния прокурор Сотир Цацаров във връзка с тежката злополука на рейс край Своге, която взе 16 жертви.

Причината за тежката злополука към Своге би трябвало да се търси в три версии- дейностите на лидера, дейностите на превозвача и положението на пътя.

На този етап не се изключва търсенето на наказателна отговорност от прокуратурата и на други лица разнообразни от сферата на превоза - това сподели основният прокурор Сотир Цацаров на ексклузивен брифинг след срещата.

Шофьорът се е движил с 54 км/ч, а не с позволените 40, не е уведомил ИААА за дейностите си, както и Министерство на превоза, че е провел такова пътешестване.

Шофьорът на рейса, който катастрофира в събота край Своге, е карал кола за спешна помощ в София, преди да сътвори компанията си. Компанията е записана в Божурище.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР